Lazításokat jelentett be Anglia: az oltottaknak és 18 éven aluliaknak péntektől nem kell indulás előtti teszt, és az érkezés utáni karantén is megszűnik.

A BBC jelentése szerint Boris Johnson miniszterelnök a parlamentben szerda délután jelentette be az előírások módosítását. A kormány azért könnyített a beutazási szabályokon, mert a koronavírus omikron variánsa dominánssá vált, így a jelenlegi korlátozásoknak már nincs értelmük.

A péntek hajnal 4 órakor életbe lépő szabályok értelmében már nem kell az Angliába való indulás előtt tesztet elvégezni, az érkezés utáni karanténkötelezettség pedig megszűnik.

Grant Shapps közlekedési miniszter Twitteren közzétett posztjában arra hívta fel a figyelmet, hogy ez a 18 éven aluliakra és az oltott felnőttekre vonatkozik.

Illusztráció (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Az enyhítés második részeként, vasárnap 4 órától elegendő az érkezés után két nappal egy antigén tesztet végeztetni, és ha ez pozitív lesz, akkor PCR-teszttel kell megerősíttetni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az omikron variáns megjelenésekor Anglia mellett több ország is korlátozta a nemzetközi forgalmat, lezárta a határait a dél-afrikai régióból érkezők előtt, Anglia december elején jelentette be, hogy kötelező lesz az indulás előtti teszt elvégzése.