Pénzmosás gyanújával tartóztattak le négy American Airlines légiutas-kísérőt Miamiban, akik mintegy 20 ezer dollárt akartak az országba csempészni.

Az NBC hírcsatorna információi szerint az egyik gyanúsított, a 40 éves Carlos Alberto Munoz-Moyan kedden érezett Miamiba Chiléből és a határon rutinellenőrzésnek vetették alá. A határőr megkérdezte tőle, hogy mennyi pénz van nála, és először azt mondta 100 dollár, aztán később már 9 ezer dollárra módosította a sztoriját.

A nagy eltérés gyanús lett a vámosoknak, ezért több légiutas-kísérőnél is átvizsgálást rendeltek el, amely sikeres volt, kollégáinál, Miaria Delpilar Roman-Stricknél 7300, Maria Isabel Wislon-Ossandornál mintegy 6300 dollárt találtak. A negyedik gyanúsítottnál, Maria Beatriz Pasten-Cuzmarnál nem találtak készpénzt.

Képünk illusztráció. Fotó: US Customs and Border Protection

Összesen 22 600 dollárnyi készpénz került elő, a fő gyanúsított Wilson-Ossandon. Az eddigi információk szerint a négy légiutas-kísérő részleges beismerő vallomást tett, de arról nem tudni, hogy pontosan mit mondtak a hatóságoknak. Egy biztos: egyiküknek sincs pénzszállítói engedélye.

Az American Airlines NBC-hez eljuttatott közleményében azt írta, mindenben együttműködnek a hatóságokkal a nyomozás során és nagyon komolyan veszik az esetet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Egyesült Államok Vám -és Határőrségének honlapja szerint bár a pénzügyi eszközök mozgatása összegtől függetlenül legális, 10 ezer dollár értékhatár felett külön nyilatkozatot kell kitölteni és eljuttatni a hatóságokhoz. Családtagok egymás között nem oszthatják szét az összeget, azt a hatóságok egybeszámolják.