Június 30-tól PEOPLE Express néven új diszkont légitársasággal bővül az Egyesült Államok légtere. Az új vállalkozás sikerességét a piaci résként jelentkező útvonalak kitöltése alapozza meg, a’la carte szolgáltatással kiegészülve. A vállalkozás egy korábban az USA területén már működő légitársaság nevét felélesztve kezdi működését.

People Express Airlines néven korábban is működött egy légitársaság az Egyesült Államok területén 1981 és 1987 között. A 75 gépes flottával rendelkező fuvarozó 50 desztinációt szolgált ki, és legnagyobb darabszámban a Boeing 727-200-as típust üzemeltették, számszerint 50 darabot, de a nemzetközi útvonalakra Boeing 747-100/200-asok is rendelkezésre álltak. A társaság 1987-ben beolvadt a Continental Airlinesba.

A fuvarozó az induláshoz három Boeing 737-400 típusú utasszállítót szerzett be, melyek mindegyike 150 fősre székezett, ebből 12 Living Large komfortfokozatú vagyis nagyobb személyes tér áll rendelkezésre az utas számára, a maradék 138 ülőhely a diszkont légitársaságok színvonalát kínáló sor- és üléstávolsággal rendelkezik.

A PEOPLE Express kifejlesztett egy a’la carte szolgáltatási modellt, melynek keretében az utas eldöntheti, hogy nagyon alacsony áron minden sallang és extra szolgáltatás nélkül akar utazni, vagy választ magának egyenként a felkínált lehetőségek közül.

A társaság legolcsóbb jegye, amely valóban nem tartalmaz semmit 76 dollártól indul. A diszkont modell szerint üzemelő PEOPLE Express számos egyéb kiegészítő szolgáltatást kínál ügyfeleinek, mint az elsőbbségi beszállás, ami 15 dollárral terheli a pénztárcát, a nagyobb lábtérrel rendelkező Living Large kabinrész 59 dollárért, vagy az ülőhely kiválasztása 15 dollárért, de a vészkijáratoknál található helyekért is elkérnek plusz 25 dollárt. A fedélzeti ellátás minden komfortzónában ugyanazt nyújtja, egy ital megvásárlásával ingyenes snack jár ajándékba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A társaság gépe Newport Newsban. (Forrás: PEOPLE Express/facebook) | © AIRportal.hu

A társaság gépe Newport Newsban. (Forrás: PEOPLE Express/facebook)


A fuvarozó központja a Newport News városában található Williamsburg nemzetközi repülőtér, innen kínál hét keleti parti desztinációt a társaság. A PEOPLE Express gépei június 30-tól New York Newark, Boston és Pittsburgh repülőterére közlekednek, július 15-től új célpontként megjelenik West Palm Beach.

Augusztus elsejétől napi egy oda-vissza járat indul Atlantába a keddi napok kivételével, majd augusztus 28-tól heti három járattal lehet eljutni St. Petersburghbe és New Orleansba.

A diszkont fuvarozó indulása száz új munkahelyet hozott létre, mely a nyár közepére várhatóan megduplázódik.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!