Ígéretes lendületet vett az Eurowings nagy távolságú járatok jegyeinek értékesítése, miközben kezdetét veszi a pilóták és légiutas-kísérők toborzása az európai járatokra – tájékoztatott közleményében a Lufthansa Group.

Eurowings Airbus A320-as Ferihegyen.(Fotó: Ispán Tamás - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Eurowings Airbus A320-as Ferihegyen.
(Fotó: Ispán Tamás – AIRportal.hu)

Az új Eurowingsnél minden jel szerint sikeres lesz a kedvező árú, nagy távolságú szolgáltatások bevezetése. A Lufthansa új diszkont légitársasága már az első – a Karib-tenger térségébe, Thaiföldre és Dubajba tartó – járatok indulása előtt három hónappal ígéretes foglalási szintekről számolt be.

„Az élénk érdeklődés igazolja nagy távolságú légi közlekedési termékünk rendkívüli vonzerejét” – nyilatkozta Karl Ulrich Garnadt, a Deutsche Lufthansa AG igazgatóságának tagja és a Lufthansa German Airlines vezérigazgatója. „A kimondottan az árérzékeny szabadidős utazókat megcélzó Eurowings márkára egyértelműen van igény a piacon. És az a döntés is helyesnek bizonyult, hogy az új légitársasággal elsőként Kölnben és Észak-Rajna–Vesztfália tartományban jelentünk meg.”

A hosszú távú járatokat A330-assal repülik

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Eurowings több különösen kedvező árú repülőjegyet kínál az új szolgáltatások indulásakor, a Kölnből/Bonnból Dubajba induló járatra például 99,99 euróért váltható jegy. A kedvezményes időszak további nagy távolságú célállomásai között a thaiföldi Bangkok és Phuket, a Karib-tengeri térségben pedig a kubai Varadero és a dominikai Punta Cana szerepel.

Az új interkontinentális útvonalakon Airbus A330-200 repül majd. Már zajlik az első két gép felkészítése a kereskedelmi szolgáltatás november eleji indulására. Az Eurowings fokozatosan bővíti nagy távolságú flottáját hét Airbus A330 utasszállítóra.

Az új Eurowings azt a bevált üzleti és marketingkoncepciót alkalmazza, amelynek segítségével testvérvállalata, a Germanwings sikeresen pozícionálta magát innovatív, minőségi diszkont légitársaságként. Míg a Germanwings a német légiközlekedési piacra összpontosít, a Eurowings Európa egészére, sőt tengerentúli városokra és üdülőhelyekre is kiterjeszti ezt a koncepciót.

Bécs lett az Eurowings európai központja

Az Eurowings Ausztriában nyitja meg az első Németországon kívüli működési központját. A szintén a Lufthansa Csoporthoz tartozó Austrian Airlines légitársasággal együttműködve az Eurowings Bécsből és Bécsbe kínál majd európai járatokat. A szolgáltatás egy Airbus A320 géppel indul a 2015/16-os téli szezonban, amelyhez egy második csatlakozik majd 2016 márciusában. Mindkét utasszállítót az Austrian Airlines fogja üzemeltetni.

Az új Eurowings Europe GmbH-t augusztus 10-én, hétfőn alapították meg Ausztriában. A társaság kiindulópontként szolgál majd a jövőbeni növekedéshez, amelynek során az Eurowings további működési központokat hoz létre Európa-szerte. Az Eurowings Europe jelenleg alakítja ki működési folyamatait és toborozza járataira a pilótákat és légiutas-kísérőket.

Az Eurowingsnél betölthető pilóta pozíciókat először a Lufthansán belül hirdetik meg, elsőbbséget biztosítva a Lufthansa Csoportnál dolgozó pilótáknak, és azoknak, akik már elvégezték a brémai pilótaiskolát és pályázható állásokra várnak. A toborzást ezután, augusztus második felétől terjesztik ki külső jelentkezőkre. A légiutas-kísérők toborozása szeptember második felétől indul.

Hibrid, a diszkont üzemhez is igazodó bérmodell

Az Eurowings Europe bérezési gyakorlatát a Lufthansa Csoport többi légitársaságánál működő rendszerhez igazítják. Ugyanakkor külön pótlék jár a diszkont légitársaságokra jellemző speciális feltételek és kihívások után, különös tekintettel az elvárt produktivitási szintekre és a szezonális keresletingadozásra.

Az új bércsomagok vonzó nyugdíjjuttatásokat tartalmaznak. Az Eurowings vállalja például, hogy 2,5%-ra emeli az eredetileg az alapfizetés 2%-ának megfelelő munkáltatói nyugdíj-előtakarékossági hozzájárulást minden olyan munkavállaló esetében, aki maga is hajlandó 1%-os munkavállalói nyugdíj-előtakarékossági hozzájárulást fizetni.

– A Lufthansa Group közleménye –

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!