Az OH-LTM lajstromjelű Airbus A330-300 típusú repülőgép május elején debütált új köntösében az utazóközönség előtt. Most viszont hiába a látványos kékerdő fantázianevet viselő festés, mivel a pályázatot elnyerő Kristina Isola saját magától ismerte be, hogy a motívumokat egy ukrán népi iparművész munkájáról másolta – írja cikkében a The Big Story internetes hírportál.

A kékerdő dizájn, mely a Metsänväki fantázianevet kapta még 2008-ban készült a finn Marimekko részére. A dizájnstúdióval együttműködve a Finnair már tavaly októberben is az utazóközönség elé tárt egy különleges festésű repülőgépet, nevezetesen az OH-LQD lajstromjelű Airbus A340-300-asát.

Isola elnézést kért, amiért a másolt művet a cég rendelkezésére bocsájtotta és amiért az ukrán művész, Maria Primatshenko munkáját a sajátjaként hirdette.

A Finnair részéről Paivyt Tallqvist, szóvivő nyilatkozott, aki elmondta, hogy a nemzeti légitársaság továbbra is együttműködik a Marimekko céggel, mely különféle textíliákat és egyéb termékeket is tervez számukra, de hozzátette, hogy a problémás festést azonnali hatállyal eltávolítják az érintett Airbus gépről.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!