A Lufthansa pontosság terén 2013-ban érte el története eddigi legjobb eredményét. A Frankfurtból és Münchenből induló járatok több mint 85 százaléka a menetrend szerinti időt követő 15 percen belül felszállt.

Ez a 15 perces időintervallum a pontosság mérésének iparági szabványa a légiközlekedésben. A légitársaságnak az AIRportal.hu-hoz eljutatott közleménye szerint a csatlakozások és a csomagszállítás megbízhatósága is tovább javult. A csatlakozó járatukat lekéső és a leszállás után a csomagjukat hiába kereső utasok aránya kevéssel egy százalék felett volt. Az utasok kiemelten elvárják pontosságot és a megbízhatóságot a nemzetközi hálózati légitársaságként működő Lufthansától.

Ezt a teljesítményt úgy sikerült elérni, hogy közben a müncheni repülőtér kiszolgáló épületének betonkifutóján – Európa egyik legnagyobb építési területén – munkálatok zajlottak és érvényben volt a rendkívül szigorú frankfurti éjszakai repülési tilalom. A jó eredményhez a 2011-ben átadott frankfurti északnyugati futópálya is hozzájárult.

A két Lufthansa csomópont tavalyi számai nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedőek. Az Európai Légitársaságok Szövetsége (AEA) 2013. január-novemberi időszakra vonatkozó, novemberben közzétett elemzése alapján a légitársaság arra számít, hogy Frankfurt és München is bekerül Európa legjobb repülőterei közé.

A Germanwingsnél is pontosan indultak a járatok. Tavaly decemberben a légitársaság 90 százalék feletti pontossági arányt ért el, megerősítve ezzel vezető pozícióját az európai diszkont légitársaságok között.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!