Hétfő délelőtt tűzvész tört ki a szibériai Krasznojarszk légikikötőjében. A lángokban teljesen kiégett és összeomlott a terminál épülete és az irányítótorony – adta hírül az Utro.ru internetes hírújság.

A lángok helyi idő szerint 11 óra 40 perckor (Budapesten ekkor 4:40 volt) észlelték az óránként 400 fős utasforgalmú Cseremsanka repülőtér főépületének tetőterében. A tűz olyan gyorsan terjedt, hogy a tűzoltóság kiérkezésekor már 3 ezer négyzetméteren tombolt. A helyi katasztrófavédelem közlése szerint az elsősorban belföldi és helyi forgalmat bonyolító légikikötő még zárva volt a tűz keletkezése időpontjában, így csak a 24 fős éjjeli ügyeletes személyzetet kellett kimenekíteniük a lángoló épületből.

A lángokat csak több órás közdelem árán sikerült eloltani. A szakértők feltételezése szerint a tüzet elektromos hiba okozhatta, mivel az elsőként tüzet fogott tetőtéri részben voltak elhelyezve a terminál kapcsolószekrényei. A közép-szibériai nagyvárostól 35 kilométerre fekvő repülőteret 1988-ban adták át a légi forgalomnak. A tűzoltóság adatai szerint az üzemeltetői azóta sem végezték el az épületek tűzbiztonsági átadását, így a repülőtér gyakorlatilag már 23 éve a szükséges engedély nélkül üzemelt.

Forrás:www.utro.ru/mega/

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!