Négy repülőtársaság összesen hat – a Liszt Ferenc-repülőtér irányítótornyában keletkezett hiba miatt átirányított – járata landolt pénteken délutánig a pozsonyi Milan Rastislav Stefánik (BTS) repülőtéren – közölte az MTI pozsonyi irodájával Dana Madunická, a repülőtér szóvivője.

A Pozsonyban leszállt gépek utasai számára rendkívüli autóbuszjáratokat indítanak Budapestre a járatokat üzemeltető repülőtársaságok.

“A rendkívüli helyzet miatt Pozsonyban landolt gépek utasainak nagy része az e célból indított autóbuszokkal utazhat Budapestre, egy részük viszont tudomásunk szerint saját maga szervezte meg hazautazását” – mondta Dana Madunická.

A pozsonyi repülőtéren dél körül a Jet 2 légitársaság manchesteri járata, a Ryanair Karlsruhéból és Londonból érkező gépe, a Lufthansa hamburgi járata, valamint a TAP Portugal lisszaboni repülőgépe szállt le. Később, fél három körül szintén Pozsonyban landolt a Ryanair Theszaloníkiből érkezett gépe is.

A pozsonyi repülőtér illetékesei délután úgy tudták, hogy a légi kikötő péntek éjfélig kapott felkérést az átirányított járatok fogadására.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Forrás: MTI

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!