Prágában szakította meg útját a Wizz Air Budapest-London Luton járata szerda délután. Az első értesülések szerint a személyzet egy utas rosszulléte miatt döntött az útmegszakítás és a prágai leszállás mellett. Ezt az értesülést később lapunk kérdésére a légitársaság is megerősítette.

A 2205-ös járatot teljesítő HA-LXF lajstromjeű Airbus A321-es nem sokkal fél egy után szállt fel Budapestről, majd Karlovy Vary térségében fordult Prága felé és leszállt a Václav Havel repülőtéren.

 | © AIRportal.hu


Lapunk kereste a Wizz Airt az útmegszakítás okával kapcsolatban, a légitársaság az alábbi tájékoztatást adta:

A Wizz Air 2205-ös számú, Budapestről London Lutonra tartó járata augusztus 10-én Prágában szállt le, mivel az egyik utas sürgős egészségügyi ellátásra szorult. A személyzetünk a fedélzeten nyújtott segítséget az utasnak, és megszerveztük, hogy a prágai leszállásnál rendelkezésre álljon a szükséges orvosi segítség. Miután az utast kórházba szállították, a járat folytatja útját Prágából 14:15-ös tervezett indulással.

Mielőbbi gyógyulást kívánunk az utasunknak, és köszönjük a személyzetnek, hogy gyors segítséget nyújtottak neki. Az utasaink elnézését kérjük a késésért, de bízunk megértésükben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

– írta lapunkhoz eljuttatott közleményében a légitársaság.