Szeptember végén Peking, a téli a menetrend kezdetétől pedig Bázel lesznek a prágai repülőtérről elérhető legújabb útvonalak azon legfrissebb közlés szerint, amelyben a Prague Airport az amszterdami, a moszkvai és az athéni járatok sűrítéséről is beszámolót adott.

Kapcsolódó cikk, előzmény Prágának is lesz pekingi járata

Hainan Airlines Boeing 767-300ER felszállás közben Budapestről, 2011 tavaszán. Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Hainan Airlines Boeing 767-300ER felszállás közben Budapestről, 2011 tavaszán.
Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu

Elsőként rögtön egy hosszú távú, interkontinentális járattal indul az őszi szezon, miután július 9-én hivatalos bejelentést nyert, hogy a Hainan Airlines szeptember 23-tól heti háromszor repül Prága és Peking között.

A hétfőnként, szerdánként és péntekenként igénybe vehető légi kapcsolat kiemelt jelentőséggel bír, mivel a két főváros viszonylatában jelenleg nincs közvetlen összeköttetés. Az ötcsillagos kínai légitársaság a flottájának 223 üléses Boeing 767-300ER típusát állítja az útvonalra.

Prága svájci összeköttetéseit október 25-től kezdődően az easyJet bővíti, Bázel megnyitásával. Az új járat, amely egyébként a légitársaság tízedik útvonala lesz a cseh fővárosból, szerdánként, péntekenként és vasárnaponként áll rendelkezésre a flotta szokásos A319/A320 típusaival. A low-cost modellben működő angol légitársaság ezen felül egy járatsűrítést is megvalósít, mégpedig Amszterdam irányába. Október 31-től kezdve az addigi heti hét helyett immáron kilenc járat lesz, péntekenként és vasárnaponként egy-egy újabb járattal.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Oroszország nemzeti légitársasága, a CSA Czech Airlines-szal egy légiszövetségben, a SkyTeam-ben működő Aeroflot a téli menetrendje életbe lépésével napi négyről ötre emeli Prága és Moszkva közötti járatainak számát, így fejlesztve a kapcsolatot a Václav Havel és a Seremetyjevó repterek között.

Végül, de nem utolsó sorban a téli menetrend kezdetétől az Aegean Airlines is sűrít. A görög légitársaság Athénból közlekedő járata a keddek kivételével minden nap elérhető lesz az utazóközönség számára.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!