Március 29-én érkezik Prágába a Transaero Airlines első menetrendszerű járata, amely ezentúl napi összeköttetést teremt a cseh főváros és Moszkva Vnukovo repülőtere között. Az útvonalon a légitársaság Next Generation Boeing 737-esekkel fog közlekedni.

A Transaero-flotta EI-EUX lajstromú Boeing 737-700-asa (ex. HA-LOL) a szolgálatba állása után nem sokkal a Domogyedovói repülőtéren. (Fotó: Transaero Airlines) | © AIRportal.hu

A Transaero-flotta EI-EUX lajstromú Boeing 737-700-asa (ex. HA-LOL) a szolgálatba állása után nem sokkal a Domogyedovói repülőtéren. (Fotó: Transaero Airlines)

Március végétől négyre nő azoknak a légitársaságoknak a száma, amelyek Prága és Moszkva között járatot tartanak fenn. A cseh nemzeti légitársaságot, a CSA-t, valamint az ugyancsak cseh hátterű SmartWingset és az orosz Aeroflotot követően a hazájában második legnagyobbként számon tartott Transaero Airlines is bekapcsolódik a két főváros között bonyolódó légiforgalomba.

Az egyik legfontosabb különbség az említett légitársaságok és a Transaero Airlines között, hogy az nem a Seremetyjevó, hanem a Vnukovo repülőtérre üzemelteti járatait, amivel csak tovább színesedik a moszkvai összeköttetés.

Az útvonalon a légitársaság Boeing 737-700NG típusait készül üzemeltetni. Jelenleg összesen 7 darab ilyen gép áll rendelkezésre a flottában, amelyből öt előzőleg a Malévnél teljesített szolgálatot. Ezek a magyar légitársaság csődje után az ILFC biztosította lízing konstrukcióban kerültek a Transaero Airlineshoz. Az orosz üzemeltető két-osztályos elrendezésben, 8 business és 120 economy osztályú üléssel, valamint Wi-Fi internet csatlakozási lehetőséggel építtette ki a fedélzetüket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Csehországban eddig csak Pardubice volt a Transaero-hálózatban

A prágai menetrend

UN359
Indulás Moszkvából: 12:00
Érkezés Prágába: 14:00

UN360
Indulás Prágából: 15:00
Érkezés Moszkvába: 18:50

A járatot az orosz fővárosban a Vnukovo repülőtér A terminálja szolgálja ki.

A Transaero Airlines örömét fejezte ki a prágai járatnyitással kapcsolatban, mivel a légitársaság már 1996 óta repül rendszeresen Pardubice városába Moszkvából és Szentpétervárról egyaránt, és most, hogy a fővárosba is repülhetnek Csehországban csak további lehetőségeket nyit meg. A társaság tavaly egyébként 9%-os utasforgalom növekedést könyvelt el a két ország között, ami a prágai nyitásra nézve is bíztatólag hat.

Prága és Moszkva között újabb légitársaság megjelenése, illetőleg járatnyitása az eddig érvényben volt piaci szabályozás miatt korlátozva volt, ezért érkezik csak március végétől a cseh fővárosba a Transaero Airlines.

A prágai Václav Havel repülőtérnek 2014-ben 11,15 milliós utasforgalma volt, 2 millióval volt több, mint a budapesti Liszt Ferenc repülőtérnek, amely egyébként saját rekordot állított a maga 9,15 milliónyi utasával. Budapestről két légitársaság, az Aeroflot és a low-cost modellben működő Wizzair üzemeltet járatokat Moszkvába.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!