Prágai járatot indít jövő nyári menetrendjében az Air Transat. A kanadai légitársaság szezonális jelleggel hetente egyszer a torontói Pearson és a montreali Trudeau repülőtérről is közvetlen összeköttetést biztosít majd a Cseh Köztársaság fővárosával.

Szezonális jelleggel, 2014. június 17. és október 15. között légihidat teremt Kanada és a Cseh Köztársaság között az Air Transat.

A légitársaság hivatalosan egyelőre nem jelentette be, hogy flottájának három szélestörzsű típusa közül melyikkel üzemelteti az útvonalat, de a planes.cz cseh légiközlekedési portál az Airbus A330-200-ast valószínűsíti, amely legújabb konfigurációjában 333 turista és 12 Club Class osztályú üléssel rendelkezik.

Korábban, amikor még Airbus A310-esek alkották a hosszú távú járatok teljesítésére alkalmas flottáját a cseh nemzeti légitársaság, a CSA is rendszeresen repült Kanadába, de már jó ideje nincs közvetlen járat Prága és az észak-amerikai ország között, noha a vállalat idén május óta ismét üzemeltet szélestörzsű típust. Az Airbus A330-as elsődleges útvonalai azonban egyelőre kelet felé irányulnak.

Az Air Transat, amelynek flottája összesen 20 darab nagy hatótávú repülőgépet számlál (9db A310-300, 8db A330-200, 3db A330-300) jelenleg 13 európai országba kínál járatokat, amelyek között szerepel Belgium, Németország, Olaszország, Spanyolország és Görögország is. Magyarország egyelőre nincs a tervek között. A légitársaság közleménye szerint Prágára tekint további kelet-európai városokba, úgy mint Budapestre, Bécsbe és Varsóba irányuló átszállási és összeköttetési lehetőségre utasai számára.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Budapestről utoljára a Malév Boeing 767-200ER, ill. -300ER gépei teljesítettek közvetlen járatokat a torontói Pearson repülőtérre, de a típus 2008-ban történt kivonása óta a magyar fővárosból nem érhető el közvetlen járattal Kanada.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!