Az Embraer brazil repülőgépgyár bejelentette, hogy a Pratt & Whitney PurePower névre keresztelt hajtóművei fogják kiszolgálni a következő generációs E-Jeteket, melyek 2018-tól kerülnek forgalomba. Ez a döntés fontos mérföldkő a fejlesztési programban, mely várhatóan még az idei évben hivatalosan elkezdődik – olvasható a repülőgépgyár hivatalos közleményében.

A PW1700G és PW1900G névre keresztelt és 15-22 000 font (68-98 kN) tolóerejű hajtóművek, az aerodinamikailag továbbfejlesztett szárnyak, valamint a korszerű és teljes egészében fly-by-wire kormányvezérlés mind elősegíti a repülőgép üzemanyag-fogyasztásának, károsanyag-kibocsátásának és zajszintjének csökkentését. Ezzel természetesen a fenntartási költségek is csökkennek.

“Rendkívül boldogok vagyunk, hogy kiszélesíthetjük partnereink listáját a Pratt & Whitney vállalattal, ezzel elősegítve, hogy az E-Jet család ma is és a jövőben is a legjobb választás lehessen ügyfeleink számára.” – nyilatkozta Frederico Fleury Curado, az Embraer elnök-vezérigazgatója. “A PurePower GTF hajtóművek a legjobb választás a következő generációs E-Jet számára, és várjuk a további, hosszan tartó együttműködést a Pratt & Whitney-vel.”

“Büszkék vagyunk, hogy az Embraer felfedezte a PurePower hajtóműveink páratlan értékét, és elkötelezettek vagyunk, hogy segítsük az E-Jet család sikeres forgalomba állítását. “ – mondta David Hess, a Pratt & Whitney elnöke. “Napjainkig, vállalatunk 4200 órát is meghaladó időtartamban vizsgálta a PurePower hajtóműveket, ezzel bemutatva a hajtóműépítés előnyeit és megbízhatóságát.”

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!