November 22-én csütörtökön, ünnepélyes keretek között átadásra került a PremiAir Simulation 3. Boeing 737NG szimulátor központja a bécsi Ocean Park családi szórakoztató centerben.

Az esemény azért is jelentős, mivel most ünnepli az egy éves születésnapját az Ocean Park. A rendezvény házigazdája Ausztria Bochkor Gábora, Hary Raithofer pilóta, egykori rádiós volt. Számos TV állomás, a sajtó képviselői és rengeteg helyi celeb vett részt az eseményen. A szűzrepülést Hary Raithofer végezte el egy New York-i sétarepüléssel.

A szimulátor teljesen élethű mása egy eredeti Boeing 737-800 típusú repülőgép pilótafülkéjének. A 180°-os realisztikus látványról a három 150 cm képátlójú képernyő gondoskodik. Csakúgy, mint az eredeti gépen, a műszerfalon az elsődleges repülési, navigációs és rendszer adatok hat kijelzőn jelennek meg, valamint a hagyományos műszerek tartalékként funkcionálnak. A repülési feladat szimulációs végrehajtásához szükséges rendszerek az eredeti géppel megegyező módon működnek.

A cég tulajdonosának – Tagai Péternek – a fő célja, hogy a repülést közel hozza az emberekhez, ezért telepíti szimulátor központjait bevásárló, illetve szórakoztató központokban. Jelenleg már három helyen érhető el a repülés ezen formája. Budapesten a Duna Plazaban, Győrben a Győr Plazaban és Bécsben az Ocean Park szórakoztató centerben találkozhatunk egy Boeing 737-800as pilótafülkéjének hű másával.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Kellemes első benyomás a szimulátorközpontról.


“High-tech feeling”…


Barátságos lounge a bécsi irányítótorony képével.


A Boeing 737-800 típusú repülőgép pilótafülkéjének élethű mása. Fotók: PremiAir Simulation

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!