Prémium turista osztályt vezet be hosszú távú járatain a Lufthansa. A hírt Christoph Franz, a német légitársaság vezérigazgatója erősítette meg a Suddeutsche Zeitungnak adott interjújában.

A ma megjelent vezérigazgatói nyilatkozat értelmében a Lufthansa is csatlakozik azon légitársaságok egyre népesebb táborába, amelyek fedélzeti szolgáltatásaikat bővítendő nemcsak új üléseket és kabinberendezést telepítenek gépeikre, hanem egy újabb, a hagyományos turista osztálynál magasabb komfortot nyújtó, de árban még nem a businesst jelentő ún. prémium turista osztályt vezetnek be.

Részleteket egyelőre nem tudni, de Christoph Franz vezérigazgató tájékoztatása szerint az új kabint 2014 tavaszán fogják bevezetni. Azokon a típusokon, amelyeken kiépítésre kerül, a teljes helykínálat 10%-át fogják kitenni az új prémium turista osztály ülései – tette hozzá.

A Lufthansa már a tavalyi évben jelezte, hogy fontolóra vették egy negyedik komfortosztály bevezetését, de akkor még nem voltak teljesen meggyőződve annak szükségességéről. A visszajelzések alapján azonban arra a megállapításra jutottak, hogy a hosszú távú járatokon egyértelmű igény van az átlagosnál nagyobb kényelmet nyújtó “olcsó business” osztályra.

Bíztató, hogy Franz ígérete szerint áraikat úgy kívánják pozícionálni, hogy a Premium Economy jegyárai inkább a hagyományos turista osztályhoz mintsem a businesséhez lesznek közelebb.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!