Kép - AIRportal.hu Budapest Ferihegy Airport (BUD/LHBP)

Két új elemmel bővíti a ferihegyi repülőtér utas-szolgáltatásait a Budapest Airport (BA).
A Budapest Airport a 2A és 2B terminált használó törzsutas kártyával, illetve business class jeggyel rendelkezők utasok számára is megnyitja a Priority Lane – elsőbbségi csatorna – szolgáltatást , amellyel az érintett utasok elsőbbséget élveznek az utasbiztonsági ellenőrzésnél. Ezt a szolgáltatást eddig idős illetve kisgyermekkel utazó utasok vehették igénybe. .

Az érintett utasok egy külön folyosón keresztül közlekedhetnek, így nem kell beállniuk az utasbiztonsági ellenőrzésre várakozó sorba. A Priority Lane igénybevételéhez elegendő egy matrica, amit a check-in pultnál ragasztanak a prémium utasok beszállókártyájára. A matrica felmutatásával a BA beszállókártya ellenőrei kinyitják azt az átjárót, amely egyenesen a röntgengépekhez vezet, vagyis a Priority Lane-t igénybe vevő utasoknak egyáltalán nem kell sorba állniuk a vizsgálatok előtt. A Priority Lane kellemesebbé teszi az utazás kezdetét, segítségével további értékes perceket is megtakaríthatnak a kiemelt utasok, akiknek így nem kell számolniuk a biztonsági átvilágítás előtti sorbanállás okozta időkieséssel.

Új automata check-in pultok – a gyorsabb jegykezelésért

2009 első negyedévében 12 darab automata check-in pultot állít üzembe a BA, hogy a jegykezelés még rövidebb időt vegyen igénybe. Jövő év elejétől a 2A terminálon nyolc, a 2B terminálon pedig négy új berendezés gondoskodik az utasok kényelemről.

A check-in automaták segítségével az utasok sorban állás nélkül kezelhetik jegyüket, sőt – más szolgáltatások mellett – az üléseiket is kiválaszthatják. A kézipoggyásszal rendelkező utasok ezt követően rögtön az utasbiztonsági ellenőrzéshez indulhatnak, így hosszú perceket tudnak megspórolni. A nagyobb poggyásszal indulók egy külön check-in pultban adhatják fel csomagjukat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A 12 darab új check-in automatát közösen használják a légitársaságok, hiszen a berendezések képesek több tucat foglalási rendszer felismerésére. A ferihegyi repülőtéren jelenleg működő, egy-egy légitársasághoz tartozó automatákat ezzel párhuzamosan a BA kivonja a forgalomból.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója ezzel kapcsolatban elmondta: „Tovább szeretnénk csökkenteni a sorokat Ferihegyen. Ezt a célt szolgálta utasbiztonsági rendszerünk közel egymilliárd forintos teljes cseréje, és ezért döntöttünk a mostani két új intézkedésről is. Az új jegykezelő kioszkok használatával a nemzetközi trendet követjük, a Priority Lane programmal pedig a törzsvendégeink kedvében kívánunk járni. Nagyszerű szolgáltatást szeretnénk nyújtani utasainknak, hogy az utazásra felkészülés percei kellemesen teljenek.”

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!