Elnyerte a Pure-V™ jelölést a Wizz Air, amiért flottájának több mint 120 darab V2500® hajtóművének karbantartása során a gyártó szabványainak megfelelő, kizárólag OEM tanúsított alkatrészeket és javításokat alkalmaz – közölte lapunkkal a légitársaság.

A V2500 hajtómű, amelyet a Wizz Air jelenlegi Airbus A320 típusú repülőkből álló flottája használ, az IAE International Aero Engines AG vállalaton keresztül elérhető, ennek a repülőgép-hajtómű konzorciumnak a részvényesei közé tartozik a Pratt & Whitney (NYSE: UTX) együttműködésben a Pratt & Whitney Aero Engines International GmbH-val, a Japanese Aero Engines Corporation-nel és az MTU Aero Engines-szel.

„A légitársaságunk idén ünnepelte a 11-ik évfordulóját, büszkék vagyunk rá, hogy elismernek minket, amiért V2500 hajtóműveinkkel megfelelünk a legmagasabb minőségi elvárásoknak” – mondta Diederik Pen, a Wizz Air üzemeltetési igazgatója.

„Rendkívül fontos számunkra, hogy biztosítsuk, hajtóműveink mindig optimális teljesítménnyel üzemelnek, hiszen ez nem csak abban segít, hogy megfeleljünk magas biztonsági elvárásainknak, de a működési költségeket is csökkenti és nagyban megnöveli a hajtóművek élettartamát, ezek az előnyök pedig végül azt eredményezik, hogy alacsonyabb viteldíjakat kínálhatunk fogyasztóinknak” – tette hozzá Diederik Pen.

A Pratt & Whitney szerint azok a hajtóművek, amelyek karbantartása az eredeti gyártó (OEM, original equipment manufacturer) szabványai szerint történik, 20%-kal többet tud a levegőben tölteni a szervizlátogatások között és nem tervezett cserére is kevesebbszer van szükség. A vállalat szerint a V2500 hajtóművek körülbelül 60%-a minősül Pure-V-nek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!