Harminc darab Bombardier Q400 NextGen repülőgépre írt alá vásárlási szándéknyilatkozatot a kínai Nantong Tongzhou Bay Aviation Industry Corporation, amely Sutong Airlines néven készül regionális légitársaságot indítani 2015-től kezdődően.

A Sutong Airlines központja az északkelet-kínai Nantong városa lesz. Az újonnan induló légitársaság regionális útvonalhálózatának működtetéséhez kizárólag a Bombardier turbolégcsavaros típusával számol, ezért és tekintve, hogy az előszerződés a listaárakon számítva csaknem 1 milliárd dolláros értéket képvisel, komoly üzleti sikert könyvelhet el a kanadai repülőgépgyár.

Kínában egyre nagyobb a kereslet a rövid hatótávú repülőgéptípusok iránt. A hatalmas ország ugyanis ötéves terv keretében kívánja elősegíteni a regionális légitársaságok térnyerését, valamint serkenteni működésüket, hogy a légiközlekedés ezen ágazata is a bővülés útjára lépjen.


Egy másik kínai fuvarozó, a China Express Airlines is épp a héten jelentette be flottafejlesztési programja keretében azt a további 16 darab Bombardier CRJ900 NextGen típusra szóló igényét, ami ugyancsak a növekvő szükségletet példázza.

A Bombardier Aerospace-nek a jelenleg elérhető, idén szeptemberben zárt adatbázisa szerint eddig összesen 476 darab Q400, illetőleg Q400 NextGen típust sikerült értékesítenie.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!