A Qatar Airways három elismeréssel tért haza a Paris Air Show-n megrendezett Skytrax 2013 World Airline Awards nevű díjkiosztó ünnepségről. A 2011-ben és 2012-ben világ legjobbjának megválasztott légitársaság ezúttal a „Világ Legjobb Business Osztálya”, a „Világ Legjobb Business Váróterme”, és a „Közel-Kelet Legjobb Fedélzeti Kiszolgálása” kitüntetéseket kapta.

A Skytrax az egyetlen független, globális utaselégedettséget mérő kutatás, melyben több mint 160 ország utazói vesznek részt. Qatar Airways 2010 után másodszor kapja meg a „Világ Legjobb Business Osztálya” címet, melyet többek között az exkluzív és a világon elsőként létrehozott Prémium Termináljának is köszönhet.

A légitársaság a párizsi légibemutatón megrendelt további kilenc Boeing 777-es utasszállító repülőgépet, hogy új útvonalakat nyithasson, valamint hogy meglévő útvonalain kapacitást bővíthessen.

Bemutatásra került a legújabb Boeing 787 Dreamliner, mely központi szerepet kapott a rendezvényen. A Dreamliner fedélzetén az utazás valódi luxussá válik sztárséfek által kreált gourmet-fogásokkal, valamint a díjnyertes, iTouch kezelőegységgel vezérelhető szórakoztató rendszerrel, mely több mint 1000 filmet kínál. Az elektromosan sötétíthető ablakok, melyek több természetes fényt engednek be; a teljes spektrumú LED-világítás; a tengerszinthez közelebbi kabinnyomás valamint a feljavított légminőség mind hozzájárulnak a stresszmentes, pihentetőbb utazáshoz.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Akbar Al Baker, a Qatar Airways vezérigazgatója és Ray Conner, a Boeing Company elnök-vezérigazgatója Párizsban, a légi szalonon. (Fotó: Qatar Airways)


A Dreamliner mellett a légitársaság megjelenttette az első képet a készülő A380-asáról, mely a tervek szerint 2014 tavaszán áll forgalomba. A kétemeletes Superjumbo-ból 13 darab készül majd el, és legelőször Doha és Párizs között közlekedik majd. Magyar utazók minden bizonnyal Ázsia metropoliszaiba repülhetnek majd ezekkel a gépekkel.

A rendezvényen interjút adott a Qatar Airways vezérigazgatója, Akbar Al Baker, aki értékelte a légitársaság jelenlegi eredményeit, az Emirates-szel való versenyt, valamint beszélt a jövőben elérendő célokról, így például India, Kína valamint az afrikai térség összekapcsolásáról. Szóba került még a Oneworld légiszövetséghez való csatlakozás, melytől Akbar Al Baker a dél-amerikai térségbe való belépést is várja. A vezérigazgatóval készült interjú megtekinthető itt.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!