Szeptembertől már a hét minden napján lesz közvetlen légi járat a katari főváros, Doha és Budapest között – ebben állapodott meg a budapesti repülőteret üzemeltető Budapest Airport és a Qatar Airways. A járatok sűrítésével párhuzamosan ráadásul közvetlen légi híd létesül a két város között, mivel a légitársaság kiiktatja a közbenső bukaresti leszállást.

Az ötcsillagos légitársaságként emlegetett Qatar Airways január közepe óta üzemeltet heti négy járatot Doha és Budapest között, azonban a társaság gépei jelenleg mindkét irányban beiktattak egy rövid leszállást a román fővárosban. A légitársaság vezetése az eddigi pozitív budapesti tapasztalatok alapján döntött úgy, hogy ősztől napi rendszerességgel indítja el légijárműveit a Doha-Budapest-Doha útvonalon.

Az első Qatar járat érkezése Ferihegyre januárban:

A bukaresti átszállás mellőzésével a két város közötti repülési idő jelentősen lerövidül, hiszen a jelenlegi körülbelül hét helyett alig több mint öt óra alatt meg lehet tenni a nagyjából 3700 kilométeres utat. A Qatar Airways dohai járatának egyik legnagyobb előnye eddig is az volt, hogy az utasok kevés átszállással és a korábbinál gyorsabban juthatnak el ázsiai és ausztrál célállomásokra, az utazás most még gyorsabbá és kényelmesebbé válik.

Az utasforgalmi igények és a magyar főváros földrajzi fekvése egyaránt arra engednek következtetni, hogy Budapest kiváló célpont a Közép-Európa és a Perzsa-öböl térsége között közlekedő átszálló utasok számára is. A Budapest Airport így abban bízik, hogy a jövőben egyre jobb férőhely-kihasználtsággal közlekedhetnek Katar és Magyarország között a katari társaság A320-as Airbus típusú gépei, ám az sincs kizárva, hogy a Qatar Airways hamarosan széles törzsű, közel 300 utas szállítására is alkalmas A 330-as gépet állít szolgálatba a Doha-Budapest útvonalon, mint egy közbenső leszállást például a transzatlanti járatokon.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Budapest Airport infrastrukturális szempontból felkészült az utasforgalom növekedéséből adódó piaci kihívásokra. A nemrégiben felavatott és március 27-én megnyíló új terminálépület, a SkyCourt révén 24 000 négyzetméterrel bővül a 2-es terminál alapterülete, éves kapacitása pedig közel a duplájára nő, hiszen a korábbi 4,5 millió utas helyett a jövőben 8,5 millió utas fogadására lesz alkalmas az épület.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!