Az Etihad Airways még 2014 augusztusában vásárolta fel a nehéz anyagi körülmények között üzemelő olasz nemzeti légitársaság részvényeinek 49%-át, összesen 387,5 millió euróért. Az Európai Unió most bólintott rá a fúzióra.

James Hogan, az arab légitársaság vezérigazgatója akkor elmondta, hogy az Európai Unió jóváhagyására az ügylet megkötésétől számított 60-90 napon belül számítanak. Az együttműködést így már nem hátráltathatja semmi, az Alitalia első számú embere, Gabriele del Torchio nagy örömmel üdvözölte az EU döntését, mivel ez az eddigi legnagyobb külföldről származó befektetés az olasz cég történelmében, mely mindenki számára világossá teszi, hogy a vállalat, és a befektetők továbbra is biztosak a Alitalia fényes jövőjét illetően.

A két fuvarozó már októberben befestett egy-egy Airbus A330-200-as típusú utasszálltó repülőgépet, melyek a 2015-ben Milánóban megrendezésre kerülő Világkiállítást reklámozzák, és nem utolsó sorban a légitársaságok partnerségét is, hiszen mind a kettő gépre felkerült a másik cég logója is.


A befektetésnek köszönhetően az Etihad Airways igen csak nagy befolyással bír az Alitalia üzemeltetésében, így nem véletlen, hogy az olasz nemzeti cég bejelentette, hogy 2015 márciusától napi rendszerességgel új járatokat indít Milánóból és Velencéből is Abu Dhabiba, ahonnan az utasok kényelmesen át tudnak szállni az Etihad Airways járataira – írja a CH Aviation hírportál.

Az ügylet természetesen visszafelé is igaz, így az Alitalia nagy részt fog játszani az arab cég Európába érkező utasainak “széthordásában”, melyben az olasz cég 87 darab Airbus A320-as gépcsaládba tartozó keskenytörzsűje fog közre működni Róma, Milánó és Velence repülőterein.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!