Tárgyalásokat folytat az olasz-orosz SuperJet International és a Blue Panorama Airlines legkevesebb négy darab Szuhoj Superjet 100-as utasszállító repülőgép beszerzéséről – írta cikkében a ch-aviation légiközlekedési hírportál.

Eddig még nem érkezett információ a 2011-ben szándéknyilatkozat formájában előrendelt gépek átvételének dátumáról, de a tárgyalások előrehaladtával ez is publikussá válhat.

Az olasz légitársaság eredetileg négy-négy gépre kötött megállapodást. A fix és opciós lekötést kilátásba helyező szerződés további négy Superjetre is foglalási lehetőséget tartalmazott.


2012-ben az Alitalia megpróbálta felvásárolni a Blue Panorama Airlines-t, erre az időre fel is függesztették a repülőgépek rendelését, de végül az olasz nemzeti légitársaságnak mégsem sikerült megszereznie az impozáns, kék-fehér festésű gépekkel rendelkező fuvarozót.

A Blue Panorama a jelenleg is zajló csődvédelmi eljárás ellenére is komolynak mondható gépbeszerzéseket folytat, legutóbb két Boeing 767-300ER és egy Boeing 737-500-as csatlakozott a flottához.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!