Elkészült az az első Boeing 737-es, amelyet a Boeing gyár legújabb, havi 35 repülőgép elkészültét előirányzó összeszerelési programja szerint gyártottak le.

Az amerikai Boeing gyár szeptember 18-án jelentette be, hogy új, a keskenytörzsű Boeing 737-es típuscsaládra vonatkozó összeszerelési programot indított útjára, amelynek legfontosabb eleme, hogy havonta 35 darab új generációs Boeing 737-est kívánnak elkészíteni.

Az új program szerint összeszerelt első Boeing 737-es december 4-én készült el az amerikai repülőgépgyár rentoni üzemében. A Boeing 737-800-asnak még egy sor átadás előtti teszten kell átesnie, hogy forgalomba állhasson, de a Boeing fontos mérföldkőnek tartja, hogy sikerült megvalósítani azt az új összeszerelési menetrendet, amelyben – az eddigi 31 helyett – immáron havi 35 darab Boeing 737-es gördülhet le a gyártósorról.

A most elkészült Boeing 737-800-as várhatóan jövő év januárjában kerül átadásra, amikortól a Budapestre is közlekedő Norwegian Air Shuttle flottájában fog szolgálatot teljesíteni.


Az első Boeing 737-es, amely az új program szerint készült (Fotó: Boeing)

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Boeing a megnövekedett igényeknek megfelelően nem éri be a havi 35 gépes gyártósori teljesítménnyel, ugyanis 2013-tól már havi 38, míg a rá következő évben, 2014-től már 42 darab Boeing 737-est kíván kibocsátani a rentoni üzem kapuin.

Forrás: Boeing Media (2011. december 5.)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!