Vizsgálatot indítottak a brazil hatóságok azt követően, hogy egy golyó ütötte nyomot fedeztek fel a brazil LATAM légitársaság egyik Boeing 767-300ER típusú utasszállító repülőgépén.

A golyót a repülőgép előre beütemezett karbantartásakor elvégzett rutinellenőrzések során fedezték fel a Boeing 767-es bal szárnyában.

A légitársaság értesítette a brazil légügyi hatóságot és a rendőrséget. A hatóságok vizsgálatot indítottak annak megállapítására, hogy mikor és hol lőhettek rá a szélestörzsű repülőgépre.

A légitársaság hivatalos közleményében hangsúlyozta, hogy a repülőgépen keletkezett sérülés nem jelentett veszélyt a biztonságra.

A PT-MSY lajstromjelű Boeing 767-300ER típusú repülőgép 2012 óta repül a légitársaság flottájában. Ez volt az első olyan gépe a LATAM néven – a chilei LAN és a brazil TAM légitársaságok fúziójával – létrejött cégnek, melyet 2016. májusában átfestettek a megújult arculatba. Ez a repülőgép szállította ugyanis Genfből Rióba az olimpiai lángot – írta a Flightglobal szaklap.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!