Az ázsiai ország nemzeti légitársaságának gépére leszállás közben a végső megközelítési fázis során nyitottak tüzet ismeretlen fegyveresek. A június 24-én, kedden történt eset során egy ember életét vesztette.

Az aviation-safety.net információi szerint a Pakistan International Airlines (PIA) egyik Airbus A310-324ET típusú utasszállító repülőgépe Szaúd-Arábiából Pakisztánba tartott 178 utassal és 12 fős személyzettel a fedélzetén, az úti cél az afganisztáni határ közelében fekvő Pesavar repülőtere volt. A PK756 járatot repülő, AP-BGN lajstromú Airbus már a végső megközelítést végezte, amikor a nemzetközi légikikötő közelében ismeretlen fegyveresek tüzet nyitottak a 300 láb (91 méter) magasságban repülő gépre.

Pakistan International Airlines Airbus A310-es. (Fotó: Asuspine - Wikimedia) | © AIRportal.hu

Pakistan International Airlines Airbus A310-es. (Fotó: Asuspine – Wikimedia)


A lövedékek átlyuggatták az A310-es törzsét és eltaláltak három embert: két főt a hajózószemélyzetből és egy utast. Utóbbi a kórházba szállítás közben belehalt sérüléseibe.

A támadókat ez idáig nem sikerült azonosítani, de a merényletet a tálib fegyvereseknek tulajdonítják. Nem ez volt az első eset, amikor repülőteret támadtak, két héttel ezelőtt a karacsi légikikötőre mértek csapást, akkor 38 ember vesztette életét. Az egyre nagyobb kockázat miatt több légitársaság is felfüggesztette, vagy más városokba irányította át Pesavarba tartó járatait.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!