Pozsonyból is indít járatokat a Wizz Air a 2016-os nyári menetrend kezdetétől. A szlovák főváros repülőteréről hetente két alkalommal lehet majd eljutni a macedón fővárosba, Szkopjébe, de további járatok bejelentése is várható a szlovák fővárosból.

A Wizz Air egyik A320-as repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Wizz Air egyik A320-as repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu)

A helyi lapok értesülései szerint a szkopjei nem az egyetlen, hanem az első útvonal lesz, amit a Wizz Air kínál majd Pozsonyból.

A légitársaság várhatóan több járat indítását tervezi a szlovák fővárosból, ezek közül egyelőre egyet jelentett be hivatalosan, a többivel később bővül a kínálat.

A Pozsony – Szkopje járatra már lehet is foglalni a Wizz Air weboldalán, a hétfői és a pénteki napokra ad ki a rendszer találatokat.

A járatot szkopjei bázisú repülőgép teljesíti majd, mely hétfőnként és péntekenként 19:05-kor kor száll fel Szkopjéből és 20:40-re ér Pozsonyba, majd 21:10-kor indul vissza Szkopjébe ahol 22:45-kor szállnak le a rózsaszín-kék Airbusok.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A diszkont légitársaság Bécs közelsége miatt feltehetően nem csak a szlovák, hanem az osztrák utasokra is rá kíván repülni a járattal, akik körében a Macedón főváros népszerű célpontnak számít.

Jelenleg Bécsből nem lehet diszkont árakon Szkopjébe repülni, így az új járat az Austrian Airlines-nak is konkurenciát jelenthet.

Arról egyelőre konkrét értesülések nem láttak napvilágot, hogy a Wizz Air milyen egyéb célpontokat kíván elérhetővé tenni Pozsonyból.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!