Közös légi bemutatót tartott múlt szombaton a Red Arrows és a British Airways. A Brit Királyi Légierő híres műrepülő csapata a nemzeti légitársaság első, G-XLEA lajstromú Airbus A380-800 típusú óriásgépével repült kötelékben az idei fairfordi Royal International Air Tattoo (RIAT) programja keretében.

A British Airways július 4-én vette át első Airbus A380-800 típusú utasszállító repülőgépét. A flotta legújabb és egyben legnagyobb típusa most először repült együtt a légierő Red Arrows kötelékével, amely hasonlóan nagy látványosságként szolgált, mint amikor a szuperszonikus Concorde-dal hajtottak végre bemutatót II. Erzsébet királynő Aranyjubileuma alkalmából, még 2002-ben.


A British Airways összesen 12 darab A380-800-ast rendelt magának. Az Airbus 2016-ig bezárólag szállítja az egyenként 469 utas szállítására alkalmas, Rolls-Royce Trent 900 hajtóművekkel szerelt gépeket. Az idei évben még két Superjumbo csatlakozik a flottához. Az Európán belüli bevezető járatokat követően a légitársaság szeptember 24-én Los Angelesbe, majd október 22-én Hong Kongba indítja az első hosszú távú járatokat a típussal.

A borús idő ellenére is sokakat vonzott az utasszállító óriásgép és a légierő híres műrepülő csapatának közös bemutatója. (Fotó: British Airways)

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!