Szombaton reggel 6 órától este 11 óráig tart a légiutas-kísérők sztrájkja a Lufthansa düsseldorfi és frankfurti bázisán – közölte a légitársaság a honlapján.

Frankfurtban az Airbus A319-essel, A320-assal, A321-essel, valamint a Boeing 737-essel kiszolgált járatok érintettek, Düsseldorfból interkontinentális járatokat is törölnek, de a pontos számot egyelőre nem közölte a légitársaság.

A Lufthansa egyik Airbus A320-200-asa Münchenben. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Lufthansa egyik Airbus A320-200-asa Münchenben.
(Fotó: AIRportal.hu)

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér járatinformációs rendszere szerint szombaton négy járat közlekedik Frankfurt és Budapest között, mindegyiket törölték. A Lufthansa-csoporthoz tartozó többi légitársaság (Germanwings, Eurowings, Swiss Austrian Airlines, Brussels Airlines, Air Dolomiti) zavartalanul működik. A sztrájkot vasárnapig nem terjesztik ki Münchenre, mert tekintettel vannak arra, hogy Bajorországban most fejeződnek be az őszi szabadságok.

A vita a korai nyugdíjba menetel és az öregségi nyugdíj feltételeiről folyik. A Lufthansa állítólag a már alkalmazásában álló dolgozók esetében kész elfogadni a szakszervezet anyagi követeléseit, az újonnan belépőknek azonban csak alacsonyabb, a vezető frankfurti tőzsdeindex, a DAX kosarában szereplő cégekéhez hasonló – alacsonyabb nyugdíjat jelentő – feltételeket hajlandó biztosítani.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!