Több mint öt tonnányi régi formaruhából gyártatott arcmaszkokat a United a San Franciscóban dolgozó alkalmazottai számára. 

Hétezer-ötszáz arcmaszkot osztott ki a San Franciscó-i repülőtéren és karbantartási bázison dolgozó alkalmazottai között a United. Az eszközöket közel öt és fél tonnányi, már nem használt formaruha újrahasznosításával állították elő.

Megfelelő minőségű arcmaszkok készítésében a légitársaság a Looptworks nevű, újrahasznosítással foglalkozó céggel működött együtt.

Régi formaruhákból varázsolt arcmaszkokat a légitársaság (forrás: United)

A United nemrég adott át 28 ezer új formaruhát a műszaki, rámpás és catering részlegeken dolgozó alkalmazottainak, és eredetileg az volt a szándék, hogy a feleslegessé vált ruhadarabokat szőnyegbéléssé és szigetelőanyaggá alakítsák át, a koronavírus-járvány hatására viszont változtattak a terven. 

“Ez lehetőség volt számunkra, hogy újabb lépéseket tegyünk alkalmazottaink biztonságának megőrzéséért, miközben továbbra is elkötelezettek maradunk a fenntarthatóság iránt” – jelentette ki a légitársaság egyik képviselője.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A United az amerikai légitársaságok közül elsőként tette kötelezővé az arcmaszk használatát a légiutas-kísérőinek, később pedig az összes dolgozója és utasa számára is előírták ezt.