2016. januárjában 76%-kal többen, mintegy 17 600-an vették igénybe Magyarország második legforgalmasabb repülőterét, a Debrecen Airportot.

Ilyen erős utasforgalom januárban még nem volt a Debrecen Airport valamint a magyarországi regionális repülőterek történelmében.

“A Debrecen Airport utasforgalmának szignifikáns növekedése januárban egyértelműen a stratégiai partnerünknek, a Wizzair bázisnyitásának köszönhető. 2015 decembere óta már Európa hat gazdasági és turisztikai szempontból is rendkívül fontos régiójával van közvetlen légi összeköttetése a cívis városnak.” – jelentette ki Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója.

“Az idei évben is lesz új menetrendszerinti járata a Debrecen Airportnak hiszen 2016. április 11-től a Lufthansa is járatot fog indítani Debrecenbe heti 3 alkalommal Münchenből, Németország harmadik legnépesebb városából. 2016-ban repülőterünk az egyik legdinamikusabban növekvő regionális repülőtérré válik Közép- és Kelet-Európában.” – tette hozzá Tamás László.

A Wizz Air 2015. december 16-án nyitotta meg bázisát a cívis város repülőterén egy A320-as repülőgéppel és hetente 10 járatot üzemeltet London-Luton reptérre Debrecenből, a hollandiai Eindhovenbe hármat, Bergamo, Beauvais, Charleroi és Malmö repülőtereire pedig heti két két járatot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!