Az Aeroflot a harmadik gazdasági negyedévben összesen 2.9 milliárd dollárnyi bevételre tett szert, mely fél milliárd dollárral több a cég előző éves jövedelméhez képest. Ez azt jelenti, hogy a nemzeti fuvarozó történelmének eddigi legjelentősebb adózás utáni profitját könyvelhetette el, összesen 543.7 millió dollárt.

A légitársaság tájékoztatása szerint az elmúlt 9 hónapos időszakban 17.8 százalékos emelkedést tapasztalt a járatokat illetően, mely összesen 16.8%-os bevétel-növekedést eredményezett az egy évvel ezelőtti időszakhoz képest.

Az utasforgalom rendkívüli, majdnem 20 százalékos növekedésével szemben a légitársaság teherforgalma viszont 10.9 százalékkal visszaesett, miután az Aeroflot felfüggesztette áruszállító leányvállalatának üzemeltetését.


A légifuvarozó a 2013-as évben több nagy előrelépést tett afelé, hogy az orosz légiközlekedést még jobban a saját égisze alá vonja, hiszen ez év októberében bejelentette, hogy 2014-ben szeretné elindítani saját fapados leányvállalatát, mely akár 40%-kal olcsóbb jegyeket biztosítana a többi környékbeli légitársasághoz képest, így egy új vásárlói réteget is ki tudna alakítani az orosz légi iparban. Az új társaság Dobroljot névre lett elkeresztelve, és Boeing 737-800-as repülőgépekkel kezdi meg az üzemelést a jövő év első felében.

Ezen kívül november elején még egy új légitársaság megalapítását is bejelentette a vállalat, mely úgy alakulhatott meg, hogy a 2011 óta az Aeroflot Group tulajdonában álló két fuvarozót az orosz miniszterelnök rendeletére összevonták, így a SAT Airlines és a Vladivostok Avia immáron Aurora Airlines néven fut tovább. A cég elsődleges célja a távol-keleti régió utasforgalmának megnövelése.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Aeroflot az ambíciózus tervek és az igen csak látványos fejlődés mellett várhatóan még tovább fogja növelni befolyását az orosz légi iparban.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!