A Boeing repülőgépgyár a mai napon adta át 7000. Boeing 737 típusú repülőgépét a dubai székhelyű flydubai légitársaság számára. Mindez három nappal azután történt, hogy az európai konkurens, az Airbus gyár is átadta 7000. utasszállító repülőgépét. A különbség csupán annyi, hogy míg az európai gyár esetében az össztermelésben legyártott számról van szó, addig az amerikai gyár esetében ez csak és kizárólag a 737-es típusra vonatkozó monumentális adat.

A most átvett vadonatúj repülőgép a flydubai flottájában a 21. új generációs Boeing 737-800-as. A Boeing 737-es minden idők legnépszerűbb repülőgéptípusa: az amerikai repülőgépgyár keskenytörzsű típuscsaládjára mintegy 9300 megrendelés érkezett ezidáig, ez a szám már a legújabb, egyelőre fejlesztés alatt álló B737MAX változat rendeléseit is tartalmazza.


A flydubai legújabb repülőgépe, a 7000. legyártott Boeing 737-es (Fotó: Boeing Media)

A dubai low-cost légitársaságnak további 30 darab Boeing 737-800 típusra szóló megrendelése van érvényben. A flotta új Boeing 737-esei, akárcsak a most átvett repülőgép már a legújabb SkyInterior fedélzeti berendezéssel érkeznek a dubai légitársasághoz.

A repülőgép különlegességét, miszerint a 7000. legyártott Boeing 737-esről van szó egy az orr-részén elhelyezett matrica jelzi . A flydubai vezérigazgatója, Ghaith Al Ghaith is úgy nyilatkozott, hogy büszkék rá, hogy részesei lehetnek ennek a jelentős 737-es mérföldkőnek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!