Nyolcvan induló és érkező járatot érint még a pénteki napon a budapesti Liszt Ferenc-repülőtér műszaki hiba miatti lezárása – derül ki a repülőtér honlapján lévő adatokból – adta hírül az MTI.

Összesen 36 érkező és 44 induló járatot érint a zárás, a Ryanair göteborgi járata a svéd repülőtér adatai szerint késik, a Wizzair stockholmi járata után a malmöi is Debrecenben száll le.

A repterek adatai szerint a Swiss zürichi, az Air France mindkét párizsi, a Lufthansa berlini és frankfurti járata az induló reptérről sem szállt, vagy száll fel. A nap folyamán több gép Bécsben, illetve Pozsonyban szállt le.

Hardy Mihály, a repteret üzemeltető Budapest Airport vállalati és közkapcsolati igazgatója az MTI-nek azt mondta, hogy a reptér péntek éjfélig biztosan zárva tart, várhatóan szombat délelőtt 10 órakor indulhat újra a forgalom. Hozzátette: az irányítótorony elektromos ellátórendszerében keletkezett műszaki hiba elhárításán dolgoznak, a repülés biztonságának garantálása és az irányítótorony műszereinek megbízhatósága elsődleges, ezért döntöttek a bezárás mellett.

Hardy Mihály hangsúlyozta: azok az utasok, akiknek péntek délutánra, illetve estére szól a jegyük, semmiképpen ne menjenek ki a reptérre, érdeklődjenek légitársaságuknál, és a repülőtér weboldalán keressék a legfrissebb információkat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!