Tűz volt a római Fiumicino repülőtér hármas terminálján, a repülőteret lezárták, a jelenlegi információk szerint délután 2-ig nem indítanak és nem fogadnak járatokat a reptéren.

A légitársaságok számos járatot töröltek.

A Budapest Airport járatinformációs oldala szerint a Wizz Air W6 2339-es Budapest Róma járatának indulását egyelőre 10:15 helyett 12:30-ra tolták el. Nem indult útnak az Alitalia AZ477-es számú, Budapestről Rómába tartó járata, mely 07:20-kor szállt volna fel Budapestről.

Az Alitalia – menetrend szerint 16:35-kor – Rómából Budapestre érkező járatáról egyelőre nincs friss hír.

A hármas terminál poggyásztárolójában ütött ki a tűz még hajnalban

Az MTI információi szerint tűz miatt bezárták csütörtök hajnalban a római Fiumicino repülőteret, és előreláthatólag délután 14 órakor nyitják ki újra – közölték tisztségviselők. A tűz nem sokkal éjfél után ütött ki a nemzetközi járatok által használt hármas terminál föld alatti poggyásztárolójában. A tüzet megfékezték, okát még nem tudják. Legalább három ember füstmérgezést szenvedett – közölték a tűzoltók. Mintegy 20 tűzoltóautót vezényeltek a repülőtérhez. A Rómába vezető gyorsforgalmi utat lezárták a közforgalom elől, hogy a sürgősségi járművek gyorsan haladhassanak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az ANSA hírügynökség reggeli helyszíni jelentése szerint a kettes terminál is le van zárva. Csak az egyes terminál használható, ezen zsúfolódtak össze a várakozó utasok, illetve több százan vannak a szabadban. A hármas terminál helyiségei megteltek füsttel, pernye borítja a padlót, az alkalmazottak, akik ott maradhattak, csak maszkban közlekedhetnek.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!