Működési engedélyeinek teljes birtokában van a Hawaiian Airlines leányvállalata, az Ohana Air. A légitársaság menetrend szerinti járatait március 11-én indítja Honolulu és Molokai között napi három járattal.

A soron következő desztináció március 18-án indul, az Oahu szigeten található Honolulu és Lanai sziget repülőtere között napi két járattal. A társaság ATR 42-500 típusú gépekkel kezdi meg az üzemelést, a kis légcsavaros gépek utasterét 48 ülésesre konfigurálták.

Az Ohana korábban tervezte indítani járatait, de az amerikai kormányzati szervek októberi leállása miatt, a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) is felfüggesztette a tevékenységét és nem tudta kiadni a működési engedélyeket.


Forrás: Hawaiian Airlines YouTube Csatorna

Érdekes adaléka a szigetek repüléstörténetének, hogy a Hawaiian Airlines az Ohana járatainak működtetését az Idaho központtal működő Empire Airlinesnak adta át, így ők felelnek a jegyek értékesítéséért is.

Az Ohana elindulásával a szigetek lakossága új alternatív és gyors utazási lehetőséghez jut, könnyebben elérhető Hawaii fővárosa, Honolulu és a Hawaiian Airlines járathálózatával harmonizáló menetrend segítségével távolabbi célpontok elérése is lehetségessé válik. A légitársaság közel száz új munkahely létrejöttét is elősegítette.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!