Jó hír a repülés szerelmeseinek: a tokiói Haneda reptéren működő szálloda hamarosan külön szobát nyit azoknak, akik nyaralás közben is egy pilótafülkében szeretnék tölteni az idejüket.

A repülőtér kettes terminálján található hotel július 18-tól kínálja a Superior Cockpit Room elnevezésű szobáját, amelyet éjszakánként nagyjából 233 USA-dollárnak megfelelő jenért lehet kivenni.

Ahhoz azonban, hogy a hotelszoba vendégei a Boeing 737-800-as szimulátort is kipróbálhassák, előre időpontot kell egyeztetni egy instruktorral, amelynek további 290 dollár az ára. Ezért cserébe a lelkes szimulátorozó elvezetheti a repülőgépet a Haneda repülőtérről Oszakába.

A rossz hír, hogy bár a szimulátor a szobában van elhelyezve, instruktor nélkül a vendégek számára tilos a pilótaszékbe ülni, vagy bármint megérinteni az eszközök közül, a hotel szabályzata szerint. Ám hogy pontosan hogyan ellenőrzik a szabályok betartását, azt nem fejtették ki.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A hotel a Cockpit-szobára nagyjából 10 millió jent, azaz 92 ezer dollárt költött.

Nem ez az első alkalom, hogy Tokióban a repülés és az utazás szerelmeseinek kedveznek, tavaly nyílt meg ugyanis az első olyan étterem, ahol a vendégek a virtuális valóság segítségével különböző városokban tehetnek sétát a vacsorájuk elfogyasztása közben.

A Boeing 787-800-as szimulátor a Superionr Cockpit Roomban (Forrás: Facebook/Haneda Excel Hotel Tokyu)