2013. szeptember 8-án újabb magyarországi repülőnapra látogathatnak el az érdeklődők, ezúttal Börgöndre. A Székesfehérvár közelében található repülőtéren megrendezésre kerülő nagyszabású eseményen a magyar repülés több ágazata is képviselteti magát.

Talán az egyik legnagyobb szenzációnak az Aero Vodochody gyártmányú L-29 Delfin kiképző repülőgép ígérkezik, amely jelenleg az egyetlen privát üzemeltetésű sugárhajtású veterán repülőgép Magyarországon.

A magyar műrepülés is képviselteti magát Börgöndön, méghozzá Veres Zoltán, Európa-bajnok műrepülő és Józsa Dávid, világbajnoki bronzérmes vitorlázó műrepülő személyében.

Oldtimer repülőgépként nem csupán az L-29 Delfin lesz látható a levegőben, hiszen a repülőnapokon már állandó vendégként szereplő, egyetlen működőképes Li-2-es repülőgép, egy Jak-52-es, valamint egy R-18 Kánya is bemutatót tart a közönségnek. A helikopterek világából a Kamov Ka-26 típus egy magyar lajstromú példánya hajt végre bemutató repülést, valamint az Imreh Lajos által repült Mi-2-es fog szolgálni várhatóan hasonló látványossággal, mint Kecskeméten augusztus elején.

Update: A Magyar Légierő kötelékében szolgálatot teljesítő JAS-39C típusjelű negyedik generációs könnyű vadászbombázó gépek is bemutató programot repülnek rendezvényünkön.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légi bemutatók mellett a szárazföldön is számos érdekes program várja az érdeklődőket, többek között katonai hagyományőrzők, valamint színpadi szórakoztató műsorok.

A helyszínre érkező látogatók számára több típuson sétarepülési lehetőség is lesz!

Az AIRportal.hu olvasói között a rendezvény szervezői kisorsolnak két fő részére 1-1 sétarepülést, mely egy nagy iskolakör megtételéből áll majd. A játék részleteiről bővebb információ az AIRportal.hu Facebook oldalán lesz elérhető hamarosan.

Update: A játék részletei a facebook oldalunkon megtalálható!

A Börgöndi Repülőnap plakátja. | © AIRportal.hu

A Börgöndi Repülőnap plakátja.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!