Balesetet szenvedett a Transasia Airways ATR 72-500 típusú, turbólégcsavaros repülőgépe a Tajvanhoz tartozó Penghu sziget repülőtere közelében. A repülőgépen összesen 58 ember, 54 utas és 4 fős személyzet tartózkodott. A híradásokban először egymásnak ellentmondó információk jelentek meg a halottak és sérültek számáról, de később Yeh Kuang-shih közlekedési miniszter közleményében 47 halottról és 11 túlélőről beszélt.

A Transasia Airways ATR-72-600-as gépe. (Fotó: ATR Aircraft) | © AIRportal.hu

A Transasia Airways ATR-72-600-as gépe.
(Fotó: ATR Aircraft)

Az aviation-safety.net adatlapja szerint az ATR-72-es a Transasia Airways légitársaság, GE222 járatszámú, belföldi járatát teljesítette, Kaohsiung International Airport (KHH/RCKH) és Magong Airport (MZG/RCQC) között.

A repülőgép a híradások szerint sikertelenül próbált leszállást végrehajtani, a személyzet átstartolást jelentett a légiforgalmi irányításnak, majd ezt követően nem sokkal megszakadt a géppel a rádiókapcsolat.

A térségben a Matmo névre keresztelt tájfun tombol, így nem voltak ideálisak az időjárási körülmények a landoláshoz.

14 éves volt a repülőgép

A szerencsétlenül járt B-22810 lajstromjelű, 642 gyártási számú repülőgép az ASN adatlapja szerint mindössze 14 éves és 1 hónapos volt (korábban egy fiatalabb gépről szóltak a hírek).

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A helyszínen készült fotók a Twitterről:

Frissítve: 2014. július 23. 20:00

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!