Rendkívül kontrasztos kép tárult az AIRportal.hu olvasói elé az Emlékparkról készült korábbi, “Ferihegyi Skanzen: A rozsdaette ékszerdoboz” című cikkünkben. Felbecsülhetetlen repüléstörténeti értékek mellett megyünk el nap mint nap, ugyanakkor a gépek kevés kivétellel évről-évre rosszabb állapotban vannak. Az üdítő kivételt egy önkéntes csapat saját erőből végzett munkája nyomán megújult gép, a HA-MAL Il-14-es jelenti.

Bár az AIRportal.hu cikkében megpróbálta az érem szebbik felét bemutatni, a szomorú valóságról is szót kellett ejtenünk, mert sajnos nagyon-nagyon messze állunk a tőlünk nyugatra található repülőmúzeumok színvonalától. Minél tovább pusztulnak ezek a felbecsülhetetlen, repüléstörténeti értékek, annál nehezebben és akár exponenciálisan növekvő költségek árán lehet majd megmenteni azokat.

Cikkünk végén ezért néhány elgondolkodtató kérdés formájában megkongattuk a vészharangot annak érdekében, hogy a magyar légiközlekedés kiemelkedően fontos relikviáit gyermekeink és unokáink is láthassák majd.

Az IHO-repülés újságírója ezeknek a kérdéseknek eredt a nyomába és igen érdekes részleteket tárt fel a Ferihegyi Skanzent üzemeltető Ferihegy Repülőgép Emlékpark Alapítvány működéséről. A cikk itt olvasható.

A kontrasztos kép csúnyábbik fele:

Fotó: IHO-repülés, további sokkoló fotók a képre klikkelve érhetők el!

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!