Idén nyáron már napi négy járat közül is választhatnak a LOT utasai, akik Varsóba, illetve átszállással Észak-Amerikába és Ázsiába utaznak a lengyel légitársasággal. A légitársaság közlése szerint mintegy 40%-kal nőtt az átszállási lehetőségek száma a nyári menetrendben. A LOT idén ünnepli fennállásának 85. évfordulóját, ebből az alkalomból egy különleges retro festésű Embraer 175-ös géppel érkezett ma Budapestre.

Kapcsolódó cikk, előzmény LOT gépbemutató Bécsben

A retro festésű Embraert vízsugaras köszöntéssel fogadta a Budapest Airport. A gép egyébként április 18-án járt először a Liszt Ferenc repülőtéren. (Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A retro festésű Embraert vízsugaras köszöntéssel fogadta a Budapest Airport. A gép egyébként április 18-án járt először a Liszt Ferenc repülőtéren. (Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu)

A LOT retro festésű Embraer E175 típusa a 39-es állóhelyen, háttérben a SkyCourt terminállal. (Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A LOT retro festésű Embraer E175 típusa a 39-es állóhelyen, háttérben a SkyCourt terminállal. (Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu)


Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési menedzsere és Jiri Marek, a LOT kereskedelmi igazgatója a mai retro járat személyzetének tagjaival. (Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési menedzsere és Jiri Marek, a LOT kereskedelmi igazgatója a mai retro járat személyzetének tagjaival.
(Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu)


A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Roman Kowalski, a Lengyel Köztársaság magyarországi nagykövete, Jiri Marek, a LOT kereskedelmi igazgatója és Szarvas Gábor, a Budapest Airport közösségi kapcsolatokért és környezetvédelemért felelős igazgatója az ünnepi torta felszelésekor a SkyCourt konferencia teremben. (Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Roman Kowalski, a Lengyel Köztársaság magyarországi nagykövete, Jiri Marek, a LOT kereskedelmi igazgatója és Szarvas Gábor, a Budapest Airport közösségi kapcsolatokért és környezetvédelemért felelős igazgatója az ünnepi torta felszelésekor a SkyCourt konferencia teremben.
(Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu)

A legbiztosabb módja, ha valaki a Boeing legújabb típusával, a 787-es Dreamlinerrel akar repülni, hogy a LOT légitársaságnál vált jegyet valamelyik tengerentúli járatra.

A LOT hosszú távú járatait ma már kizárólag az elmúlt két évben forgalomba állt 6 darab Dreamliner teljesíti, ami a közeljövőben további két géppel egészül ki. Észak-Amerika keleti oldala, New York, Chicago és Toronto közvetlen napi járattal érhető el Varsóból, ahová egyébként az idei nyári menetrend életbe lépése óta akár napi négy járat is indul Budapestről. A LOT hálózatán szerepel szintén menetrend szerinti járattal Peking, így ide is a legmodernebb fedélzeti szolgáltatásokkal repülhetünk a LOT repülőgépén.

„Nagyon örülünk a LOT folyamatos fejlődésének, hiszen az idén 76 éve fennálló Varsó-Budapest légi kapcsolat ma is benne van a top 20 desztinációk között Budapesten” – jelentette ki Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője.

Hozzátette: „A megnövelt heti járatszámnak köszönhetően intenzíven nő az utasszám is ezen a viszonylaton, így látható, hogy komoly kereslet van a közvetlen varsói, illetve Varsón keresztüli átszállással a tengeren túli kapcsolatokra, amit a LOT biztosít a magyar utasoknak.”

A LOT lengyel légitársaság első gépe 1929-ben, idén pont 85 éve szállt fel először, ezzel Európában rekordtartó és az egész világon is a 6. legrégebb óta működő légitársaság.

Varsó és Budapest között 76 éve indult először menetrend szerinti LOT repülőjárat, amit a II. Világháború után újraindítottak, éppen 65 éve. Ezekre a patinás évfordulókra emlékezve a ma koradélutáni járatot egy különleges, retro festésű Embraer 175-ös regionális jet gép teljesítette. Ezt a dizájnt 1945-1973 között használta a Polskie Linie Lotnice, ismertebb nevén LOT légitársaság.

A lengyel légitársaság légi-utaskísérő hölgyei a retro festésű Embraer hajtóműve előtt. (Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A lengyel légitársaság légi-utaskísérő hölgyei a retro festésű Embraer hajtóműve előtt.
(Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!