A Wizz Air tovább folytatja a terjeszkedést, nyár elejétől Európa 10 országában lesz bázisa a légitársaságnak, melyen legalább 1 darab Airbus A320-as repülőgép állomásozik majd. Rigából így jelentős fejlesztések kezdődhetnek el 2014. június 19-től.

A Lettországban végbemenő bővítés ezúttal újabb járatok megnyitását is magában foglalja. Az új gép megérkezésével egy időben négy új célállomás is elérhetővé fog válni Rigából.

Június 19-től Párizs Beauvais repülőterére indul el az első járat, ahova heti három alkalommal fog majd repülni a vállalat rózsaszín utasszállítója. Június 20-án először száll fel a heti kétszeri járat Doncaster városába, míg 22-én két új desztináció, Barcelona és Dortmund kerül fel a lett fővárosból elérhető városok listájára. A katalán fővárosba és Németországba is heti kétszer lehet majd eljutni a Wizz Air gépein.

Emellett két viszonylaton tovább bővíti járatainak sűrűségét a cég, Oslóba heti kettő helyett három, míg London Lutonba heti 8 repülőgép fog majd indulni.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója kihangsúlyozta, hogy az új bázis nyitása bizonyítja a lett főváros iránti elkötelezettségét a cégnek. A vállalat gépei 4 éve repülnek “Észak- Európa ékszerdobozába”, ahol a 2013-as évben mintegy 200 ezer utast szállítottak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A mostani bővítés sok új lehetőséget biztosít majd mind a légitársaság, mind pedig a környékbeliek számára, hiszen új városokba lehet majd utazni, emellett pedig számos új munkalehetőség is teremtődik az új bázis nyitásának köszönhetően.

Eközben Ukrajnában

A vállalat utóbbi időkben folyamatosan figyelte az Ukrajnában zajló eseményeket, és úgy döntött, hogy igyekszik minél jobban reagálni az egyes célállomások iránti visszaeső keresletre.

A légitársaság egyik magyar lajstromú Airbus A320-as repülőgépe Ferihegyen. (Fotó: Rimóczi Roland – AIRportal.hu)


Ennek következtében 2014. április 30-tól több útvonal ideiglenesen felfüggesztésre kerül. Ezen viszonylatok között van a nem régen beharangozott Budapest – Donyeck járat is, de nem meg nem határozott ideig szintén nem lehet repülni a kelet-ukrajnai városból Rómába, Milánóba, Larnacára és Dortmundba sem.

Az így megszűnő kapacitás nem fog kárba veszni, a légitársaság a nyugat-ukrajnai Lviv városából fog 6 új járatot nyitni, melyek szintén április végétől indulnak. Az új desztinációk közé tartozik Barcelona, Kutaiszi, Nápoly, Róma, Tel-Aviv és Valencia is. A főváros sem marad ki az átszervezésből, a ciprusi Larnaca lesz az innen elérhető legújabb úti cél.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!