„A repülőgép-fotózás egyre népszerűbb hobbi Magyarországon és szerte a világon. A repülőfotósok – avagy spotterek – olyan repülésbarátok, akik szabadidejük nagy részét a repülőterek futópályáinak közelében töltik. Legtöbbjük fényképeket vagy videókat készít a repülőgépekről, de vannak, akik csak egy távcsővel és füzettel érkeznek a repterekre, hogy lejegyzeteljék a repülőgépek azonosító jelét (lajstromát) és egyéb adatait.

A repülőfotósok célja, hogy minél szebb és különlegesebb fotókkal gazdagítsák gyűjteményüket. Fotóikat – legyen az akár dokumentációs értékű, akár művészi alkotás – egymással is megosztják internetes fórumokon, fotó- és videómegosztó oldalakon. Ha ritka repülőgép érkezik Ferihegyre, csapatostul szoktak megjelenni a futópályák mentén a legjobb fotóspozíciókat kereső spotterek. Hatalmas objektívekkel a kezükben feszülten várják, hogy a távolban meglássák a repülőgép pislákoló fényeit.

Aki kedvet kapott, hogy megismerkedjen ennek a rendkívül érdekes és változatos hobbinak a rejtelmeivel, az a ferihegyi spotterek weboldalán olvashat többet róluk.”

Forrás: http://www.bud.hu/kozosseg/spotterek

Egy lépéssel közelebb ahhoz, hogy a hobbink ismert és elismert legyen Magyarországon is!
Köszönet az együttműködésért a BA Zrt. kommunikációnak!

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!