Levegőbe emelkedett az Air Nostrum első új generációs ATR típusú repülőgépe. A spanyol regionális légitársaság első ATR 72-600 típusú repülőgépe hétfőn teljesítette szűzrepülését – adta hírül a Fly-News.es spanyol repülési hírportál.

A turbolégcsavarok felszerelését és a repülőgép Air Nostrum színekre festését követően, valamint nem utolsó sorban az ilyenkor szükséges földi rendszerellenőrző tesztek elvégzését követően tegnapelőtt emelkedett először levegőbe a spanyol regionális légitársaság első ATR 72-600 típusú utasszállító repülőgépe.

A 995-ös gyári számú repülőgép Toulouseból szált fel és teljesítette első tesztrepülését. Az Air Nostrum még a 2009-es párizsi Le Bourget-n jelentette be összesen 20 új generációs ATR-re vonatkozó rendelési igényét. A valenciai székhelyű légitársaság 10 ATR 72-600-asra megrendelési, míg további 10 gépre opciós szerződést kötött.

Elkészült az első Airbus A350 eXtra-Wide-Body hátsó törzs-rész

Az Airbus hamburgi gyárában elkészült a kompozit anyagokból készülő Airbus A350-es hátsó, 20 méter hosszú törzs-része. A törzs szerkezetének elkészültét követően a következő fázisban a törzs belső szerkezeti elemeinek kiépítésére, valamint a szükséges rendszerek telepítésére kerül sor. Mindennek elkészültekor szállítják át az első A350-es hátsó törzs-részt Toulousba, az európai repülőgépgyár végső összeszerelő üzemébe, ahol a gyáriak legutóbbi bejelentése szerint áprilisban veszi kezdetét az első, földi terhelési tesztekre szánt A350-es összeszerelése.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A jelenleg aktuális gyártói ígéretek szerint az Airbus A350-es 2013-ban teljesítheti első repülését.

Forrás: Airbus (2012. március 13.)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!