Rövidesen átadásra kerül a British Airways World Cargo első Boeing 747-8F típusú teherszállító repülőgépe. A G-GSSD lajstromot viselő új generációs Jumbo Freighter tegnap teljesítette átadás előtti tesztrepülését és a hivatalos átadási ceremóniára várhatóan még a héten sor kerül – adta hírül a spanyol nyelvű Fly-news.es

Az első repülőgép festése október elején készült el a Boeing repülőgépgyár everetti festőhangárjában, ahol 6 teljes napot vett igénybe a 76.25 méter hosszú és 68.45 méter szárnyfesztávolságú teherszállító Boeing 747-es festése.
A BAW Cargo eddig összesen három Boeing 747-8F-et rendelt, amelyek közül már mindhárom gép elkészült. A sorrendben második, G-GSSE lajstromú 747-8F is már a teljes festést viseli, míg a harmadik gépnek, a G-GSSF lajstromúnak egyelőre csak a törzs-festése készült el, feliratokat még nem kapott.

A rövidesen átvett első Boeing 747-8F típusú repülőgépével, sorrendben a Cargoluxot és a Cathay Pacific Cargót követően a világon a harmadik üzembeállítója lesz az új típusnak a brit nemzeti légitársaság légi teherszállító vállalata.


A hivatalos átadás/átvétel előtti tesztrepülés 2011. november 1-jén.

Forrás: Fly-news.es / BAW Cargo / skylinephotopae’s YouTube channel

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!