Sikeres szűzrepülésen van túl a Thai Airways első Airbus A380 típusú utasszállító repülőgépe. A thaiföldi nemzeti légitársaság első Superjumbója Toulouseból Hamburgba repült, hogy ott megkezdhessék a fedélzet beépítését, illetőleg a külső festési munkálatokat.

Tegnap teljesítette első felszállását az Thai Airways vadonatúj Airbus A380-asa. A repülőgép a franciaországi Airbus-központból, Toulouseból Hamburgba repült, ahol rövidesen a fedélzet beépítésére és a Superjumbo külső festésére fog sor kerülni. A hatalmas repülőgép egyelőre még csak a függőleges vezérsíkján viseli a Thai Airways jellegzetes színeit.

Thaiföld nemzeti légitársasága lesz a kilencedik üzemeltetője az európai repülőgépgyár legnagyobb utasszállító típusának. A Thai Airways ezidáig összesen 6 A380-ast rendelt, amelynek első példányát 2012 harmadik negyedévében veheti át a Star Alliance légiszövetségbe tartozó légitársaság. Az első útvonalak, amelyeket az új típussal terveznek teljesíteni a thai főváros, Bangkok és Európa között fognak üzemelni.

Forrás: Airbus (2012. március 6.)

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!