Horvátországi állomással bővül a világ leggyorsabb motorsport versenysorozatának (Red Bull Air Race) idei naptára, jelentették be Salzburgban a Red Bull Air Race sajtótájékoztatóján.

A 2015-ös szezon harmadik versenye Rovinjban kerül megrendezésre május 30 és 31. között. A horvátországi állomás az oroszországi Szocsit váltotta a versenynaptárban, ahol sajnálatos módon anyagi és szervezési nehézségek miatt nem kerül megrendezésre a verseny.

“Nagyon jó lett volna, ha idén először Oroszország is otthont adhat a Red Bull Air Race világbajnokságának, de a nemzetközi tőkepiaci helyzet miatt oroszországi partnereinknek az elmúlt hónapokban tapasztalható árfolyamváltozások miatt komoly problémákkal kell szembenézniük. Ez lehetetlenné teszi, hogy olyan infrastruktúrát építsünk ki, mely eleget tesz egy magas színvonalú rendezvény lebonyolításának. Valamint, hogy megfizethető áron tudjunk jegyeket biztosítani az érdeklődők számára” – nyilatkozta Erich Wolf a Red Bull Air Race vezérigazgatója.

“Annak érdekében, hogy egy jól szervezett, nyolc állomásból álló szezont biztosíthassunk kénytelenek voltunk a problémára megoldást találni és meghozni a megfelelő döntést. Hisszük, hogy ez a változtatás szükségszerű volt.”

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Újra visszatér a Red Bull Air Race Horvátországba (Fotó: Samo Vidic, RBAR) | © AIRportal.hu

Újra visszatér a Red Bull Air Race Horvátországba (Fotó: Samo Vidic, RBAR)


“Mindemellett ez a lépés lehetőséget biztosít számunkra, hogy visszatérjünk Horvátországba, ahol egy igazán látványos verseny került megrendezésre a tavalyi szezon során. Ugyanakkor reméljük, hogy a jövőben ismét a versenynaptárban üdvözölhetjük Szocsit, ahol lehetőségünk lesz egy színvonalas eseményt megrendezni.”

A 2015-ös szezon első versenye Abu-Dzabiban került megrendezésre Februárban és már készülnek a következő állomásra Csibára, mely először üdvözli a Red Bull Air Race versenyét. Japán után Rovinj (május 30-31), Budapest (július 4-5), Ascot (augusztus 15-16), Spielberg (szeptember 5-6) Fort Worth (szeptember 5-6), Texas (szeptember 26-27) és Las Vegas (október 17-18) ad otthont a világ leggyorsabb motorsport versenysorozatának.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!