A Ryanair fapados légitársaság újabb költségcsökkentési megoldást vesz fontolóra, méghozzá a feláras kézipoggyász bevezetését.

Az ír légitársaság vezérigazgató-helyettese, Michael Cawley elmondása szerint a poggyászokra számolt díjak mindig is napirenden vannak a cég vezetésén belül. – olvasható az ír Independent hírportálon.

Cawley elmondása szerint „ha valamiért nem számolsz fel felárat, a szolgáltatást nem értékelik oly módon. Míg a poggyász feladása ingyenes volt, az utasok 80%-a vette igénybe ezt a lehetőséget.” Ezzel szemben a mai számok szerint csupán 35%-a a Ryanair utasainak él a fizetős poggyászfeladás lehetőségével.

A feláras kézipoggyász a Wizz Air-nél jelent meg először idén októberben. A légitársaságnál kis és nagy kézipoggyászt különböztetnek meg, míg a kis csomag ingyenes, addig a nagy csomag (gurulós kisbőrönd) felárért vihető fel a fedélzetre. Bevezetése óta a cég álláspontja szerint ez igen sikeres akció volt. Nem meglepő tehát, hogy a Ryanair is szándékozik bevezetni ezt a szolgáltatást, hiszen a kézipoggyász az a kevés szolgáltatás a cég kínálatában, amely a mai napig ingyenes.

A fapados légitársaság költségcsökkentési akciói igen közismertek, bár a legradikálisabb terveiket eddig még csak papírra vetve ismerhette meg a közönség, legutóbb épp a múlt hét folyamán jelentette be Michael O’Leary legfrisebb ötletét, a biztonsági öv nélküli és állóhelyes repülés vízióját.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A párszáz forintos jegyárakért cserébe a szolgáltatások nagy része feláras, így lassan a kézipoggyászért is fizetni kell a Ryanair járatain. Fotó: Csemniczky Kristóf

Címlapfotó: Ryanair

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!