Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, az ír low-cost modellben működő légitársaság négy darab Boeing 737-400 Classic repülőgép bérlésére kényszerül a nyári menetrend idejére, amelyek közül kettő a legújabb hírek szerint a szlovák Air Explore vállalattól érkezik a Ryanair dublini bázisára.

A bérlést az indokolja, hogy a légifuvarozó jelenlegi 303 darabos gépparkja a nyári időszak során teljes kihasználtsággal közlekedik és az idei évben a legnagyobb elérhető nyereség eléréséhez szükséges további gépek rövidtávú beszerzése.

A Jethro repülési adatbázis információi szerint míg két Boeing 737-400-as repülőgép a már említett szlovák társaságtól érkezik, addig további két gépet az ír Air Contractors vállalat bocsát a Ryanair rendelkezésére. Az utóbbi két Classic Boeing előzőleg Dél-Afrikában szolgált ZS-JRD és ZS-JRE lajstrom alatt a Safair légifuvarozó színeiben, jelenleg éppen átadás alatt áll az Air Contractors részére.


Az ír low-cost légitársaság tavaly jelentette be újabb, 175 gépes Boeing 737-800NG megrendelését, azonban a gépek átvételének beütemezése nem tudja követni a vállalat terjeszkedését és növekedését, ezért is szükséges a mostani kiegészítő igénybevétel. A Classic Boeing változatok nem ismeretlenek a légifuvarozó számára, ugyanis a 2000-es évek közepén már szolgáltak 737-300-as típusú repülőgépek a Ryanairnél.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!