Megnyitotta legújabb európai járatát az Air China, amely június 6-ával Münchent hozta közvetlen légi összeköttetésbe Sanghaj városával. A kínai nemzeti légitársaság Airbus A330-as típusai ezentúl a hét négy napján közlekednek a viszonylaton.

Múlt hét pénteken köszöntötték Münchenben az Air China első, Sanghajból érkező járatát. A bajor főváros repülőtere az ilyenkor szokásos diadalív vízsugárral üdvözölte a legújabb kínai összeköttetést, amely keddenként, csütörtökönként, péntekenként és vasárnaponként vehető igénybe.

Az Air China európai útvonalhálózatában München immáron a negyedik város, ahová Sanghajból közvetlen járatok üzemelnek – Frankfurtot, Milánót és Párizst követve a sorban. A Star Alliance légiszövetségben működő társaság Airbus A330-200-as típusait állította müncheni útvonalára, amelyek fedélzete két-osztályos elrendezésben gépenként 36 business és 215 turista utasnak biztosít férőhelyet.

Az Air China flottájában összesen 44 darab A330-as teljesít szolgálatot, 30 darab A330-200-as és 14 darab hosszabb törzsű, és így még nagyobb utasbefogadó képességű A330-300-as.

A járat menetrendje szerint éjjel 01:00-kor száll fel Sanghajból és kora reggel 07:10-kor érkezik Münchenbe, ahonnan déli 12:35-kor veszi vissza útját a Távol-Kelet felé és másnap hajnalban, 05:45-kor érkezik Sanghajba, a Pudong nemzetközi repülőtérre.

A budapesti Liszt Ferenc repülőtérhez legközelebb jelenleg Bécsben fordulnak meg rendszeresen az Air China gépei. A légitársaság ugyanis nemrég, május elején nyitotta meg Pekingből heti négyszer közlekedő járatát, amely az osztrák fővárosból még a spanyolországi Barcelonába is tovább repül, a vonalra ugyancsak az Airbus A330-as típuscsaládot állítva.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Budapestről utoljára 2012-ben lehetett közvetlen járattal Kínába utazni. Akkor az ötcsillagos Hainan Airlines repült A330-200-asaival Pekingből, de az útvonalat március elején leállították. Azóta magyar oldalról többször is szorgalmazásra került a két ország közötti, direkt légi járat helyreállítása. Legutóbb, mindössze néhány nappal ezelőtt magyar kormánybiztos tárgyalt ez ügyben Pekingben.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!