Újabb hosszú távú járatot indít a jövő nyári menetrendjében az Austrian Airlines. A bécsi központú osztrák légitársaság április 4-től Sanghajt is felveszi az útvonalhálózatába, amely eleinte hetente ötször, majd május 1-jétől már napi rendszerességgel köti össze a két várost.

Kína legnagyobb iparvárosa, egyben a távol-keleti térség egyik legjelentősebb pénzügyi központja, Sanghaj is rövidesen elérhetővé válik Bécsből az Austrian Airlines (AUA) útvonalhálózatának kínálatában – jelentette be örömmel az osztrák légitársaság mai közleményében.

Az Austrian Airlines hosszú távú járathálózatának legújabb úti célja 2016. április 4-től vehető igénybe az utazóközönség számára, az útvonalra a flotta legnagyobb típusát, a Boeing 777-200ER-t (Extended Range) állítva.

A szélestörzsű-kétfolyosós, business és economy osztállyal működő gépek eleinte hetente ötször, hétfőnként, szerdánként, csütörtökönként, péntekenként és vasárnaponként szállnak fel Sanghaj felé, miután május 1-jétől napi rendszerességre vált az egész évben rendelkezésre álló összeköttetés.

Volt már az Austrian-nek sanghaji járata, de beszüntette

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Sanghaj korábban is szerepelt már az Austrian Airlines menetrendjében, eredetileg 2004 áprilisától indultak járatok, de 2007 januárjában, amikor sorra került az A330/A340 géppark kivonása a légitársaság felhagyott az útvonal repülésével. Most viszont a piaci környezet és az igények újbóli felmérésével ismét lát az Austrian fantáziát a városban, amely a főváros, Peking után a második AUA úti cél Kínában.

Az Austrian Airlines egyre nagyobb jelenlétet igyekszik koncentrálni a távol-keleti, illetőleg a dél-ázsiai piacra. A társaságnak jelenleg heti 26 közvetlen járata van a térségbe. Heti öt járat közlekedik Pekingbe és napi járataik vannak Delhibe, Boeing 767-300ER gépeikkel. Bangkokba és Tokióba is naponta vannak járatok Boeing 777-esekkel, és hamarosan nyílik Colombo, Srí Lanka fővárosa, ahová október 27-től hetente egyszer repül az osztrák légitársaság.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!